torstai 15. heinäkuuta 2010

Kodin sydän - Keittiö

Muutimme tähän nykyiseen kotiimme maaliskuussa ja remppailimme aluksi keittiön, olohuoneen ja eteisen. Syksyllä remppa jatkuu saunan ja suihkun totaali uusimisella, takkahuoneen, meidän makuuhuoneen ja mahdollisesti pojan tulevan huoneen rempalla. Pinnat menee uusiksi ja suihku puretaan ihan täysin ja katsotaan ettei vain ole kosteutta missään. Tämä talo on rakennettu 1980 ja melkolailla alkuperäisessä kunnossa oli kun tähän muutettiin.

Tältäpä näytti keittö muuttotohinoissa:Tämä keittiön muutos oli todellakin pienen budjetin remppa. Kaapit on samat muilta osin, mutta allaskaappi ja laatikosto vaihtui runkoa myöten. Muuten on vain vaihdettu ovet. Suurin muutos on ehkä paneli seinien ja katon maalaus. Lisäksi vaihtui pöytätasot, allas ja hana, liesituuletin ja hella (halusin kiertoilma uunin) ja välitilaan tuli laatta. Lisäksi lattialle vaihtui uusi muovimatto. Lattia materiaalia mietimme kauan, mutta laattoja ei voinut laittaa kun ei ole lattialämmitystä ja lattialämmityksen asennus olisi ollut liika kallista. Laminaattia ei haluttu koiran takia, on ihan liika liukas. Parketti oli budjetillemme liian kallis joten muovimatto tähän nyt tuli ja itse kyllä tykkään että on nätti ja hyvin käytännöllinen. Kuvissa näkyvä iso pirtin kalusto on sama, pöydän-, ja penkkien kannet on käytetty höylättävänä ja itse petsasimme ja lakkasimme ne. Jalat on hiottu ja maalattu valkoiseksi. Tässäkin on hyvin edullinen muutos ja yli 20 vuotta vanha kalusto sai uuden elämän. Lisäksi pöydän ympärille mahtuu helposti 8 henkeä syömään.

Tältä keittiö näytti rempan jälkeen:Kuten kuvasta näkyy niin vetimet puuttuu vielä(kin!) ja ne on jo valittukin. Osto ja asennus vain puuttuu... Näiden kuvien jälkeen on tavaraa taas ajautunut keittiöön lisää. Ai niin! Kaappien päälle on tullut myös koristelistat ja valot! On pimeällä todella tunnelmallisen näköinen, täytyy muistaa otaa kuvat (jos nyt edes näin kesällä tulee tarpeeksi pimeää/hämärää) niistäkin. Mutta tällainen on meidän pienen budjetin keittiöremppa ja ainakin minä tykkään!Edit: Tässä yksi otos jossa nuo kaappien päällä olevat valot näkyy:2 kommenttia:

  1. No, on teilläkin tapahtunut aikamoinen muutos keittiön suhteen! Raikkaalta näyttää.

    VastaaPoista
  2. Huomasin blogistasi että teillä on myös tehty "mini make over" tarkoittaen sitä että kaapit yms. on entiset, vain uudistettuna. Ison muutoksen saa näemmä aikaan vähän pienemmälläkin rahalla. Kovasti raikastui teidän keittiö ja taas menee jonkun aikaa ennenkuin on pakko ihan täysin purkaa ja aloittaa alusta. Meillä sama homma ja kaapit ulkonäöltään samanlaiset ja meillä myös muovimatto välitilassa. Uusi hella tuli myös meille ja jääkaapinkin uusimme. Pöytätason ja altaan ja hanan uusimisellakin saa suuren muutoksen aikaan. Todella onnistunut kasvojenkohotus teillä!

    VastaaPoista