maanantai 10. tammikuuta 2011

rotator cuff ruptura, supraspinatus

Sellainen löytyi tänään magneettikuvien tuloksista. Eli 1,5 vuotta kestäneeseen sietämättömään olkapääkipuun löytyi vihdoin syy. Kiertäjäkalvosimen repeämä. Kyllästyin terveyskeskuksessa hyppäämiseen ja menin yksityiselle jossa myös tuo magneettitutkimus tehtiin ja heti löytyi syy. Sitä ei lääkäri kertonut että tuleeko tuosta olkapäästä kalua enää kun se on ollut rikki näinkin kauan, mutta leikkaus tehdään kuitenkin jotta kivut helpottaisi.

Olo on kamalan helpottunut, aloin jo itsekkin epäillä että vika on mun päässä kun muka mitään ei löytynyt aikaisemmin. Tekis mieli mennä terveyskeskukseen sanomaan muutama painava sana näistä tuskallisista kuukausista, mutta tuskin se mitään auttais. Siellä on laitettu kortisonia, määrätty särkylääkkeitä, (ykski lääkäri kuunteli mun oireet ja sanoi pokkana että voisit kokeilla mobilatia... Just.) oon hypänny fysioterapiat (omalla rahalla) ja ihan normi hierojat. Mikään ei oo auttanu. Mutta annas kun menen vihdoin pyytämään lähetettä olkapään ultraäänitutkimukseen, siis ihan yksityiselle, jonka maksaisin ihan mukisematta mun hurjan suurista vanhempainrahoista. Kun sinne yksityisellekkään ei pääse ilman jonkun lääkärin lähetettä. Ja tää TK lääkäri kieltäytyi KOSKA HÄN OLI LÄHTENYT TÖIHIN ILMAN AAMUPALAA JA LÄHETTEEN KIRJOITTAMINEN OLISI VIENYT NIIN KAUAN ETTÄ HÄN EI OLISI EHTINYT KAHVILLE OLLENKAAN ENNEN SEURAAVAA POTILASTA. Ihan kiva kun en oo voinu tällä kädellä kunnolla nostaa ja pitää sylissä mun pientä poikaani ja ketään ei kiinnostanut edes se! Jos olisin pudottanut lapsen tän käden takia niin SEN kanssa en olisi voinut elää!

Yksityislääkäri kirjoitti lähetteen ultraääneen jossa ei vikaa löytynyt ja kehoitti menemään vielä magneettitutkimukseen kun siinä tutkimuksessa kuulemma näkyy kaikki. No näkyihän kyllä, kun olin maksanut itteni kipeäksi n. vuoden liika myöhään. Oon pistänyt tässä kuukauden sisällä n.700-800 euroa menemään tämän asian takia ja YHTÄÄN ei kaduta. Oishan sillä rahalla tosin saanu jotain oikeasti kivaaki...


Ja koska aikaisemmin lukuisista lääkärikäynneistä huolimatta mitään ei löytynyt (ku ei edes tutkittu) niin mitäänhän ei voi olla vikana. Joten tässä on sitte 10kk aikana remppailtu tällä kädellä n. 100 m2 taloa ja vähän pihaaki pistetty uusiks. Ku ei ole kerta mitään vikaa olkapäässä!

Ai määkö katkera?!

Todellaki!

4 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle. Kiva blogi sinulla, lisään hetimiten suosikeihini!

  Hyvä kun kivulle löytyi viimeinkin syy ja toivotaan, että leikkaus auttaa. Olen tullut jo vuosia sitten siihen lopputulokseen, että jos oikeasti tarvitsee muutakin lääkäriltä kun sairaslomalapun flunssaan, ei kannata käydä terveyskeskuksessa. Meidän paikkakunnalla sinne ei tahdo saada aikaakaan. Omalääkäriäni en ole koskaan edes tavannut. Nimen olen kyllä kertaalleen kuullut, mutta aikaa ei saanut.

  VastaaPoista
 2. Voi ei, ihan kun mun suusta sun tarina! Tulin reilu tunti sitten magneettikuvasta. Eri nivel, mutta sama tarina. Tk:ssa käytetty lukuisia kertoja ja ei MITÄÄN vikaa. Minäkin luulin että päässä vikaa.

  Menin yksityiselle ortopedille joka totesi jo näppituntumalla ja tk:ssa otetun röntgenin perusteella, että vikaa on ja paljon. Pahin vika mitä voi ilmeisesti olla.

  Että silleen. Olen minäkin manaillut todellakin ja ei tosiaan tk houkuta nyt minkään asian suhteen -__- Viime kuussa meni kuitenkin lääkäri kuluihin parisataa euroa, niin eipä siellä yksityiselläkään varaa oo jatkuvasti käydä :(


  Onneksi löytyi sulle syy ja saat asian hoitoon :)

  VastaaPoista
 3. Voihan vitsit Niina, toivottavasti käsi tulee kuntoon! Mää pelkään tosissani että tuohon jää joku pysyvä vika, pahimmassa tapauksessa kivut ei lopu ollenkaan ja sitte en kyllä tiiä mitä teen! Toivon että pääsisin leikkaukseen pian sillä ei tämän kivun kanssa eläminen mitään herkkua ole...

  Tervetuloa Olivia vastavierailulle ja lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Ruptura rotator cuff ssp sin

  Tämä oli mun diagnosi yksityisellä ortopedillä ja ultran jälkeen. Katotaa miten paranee - jos paranee - ja sitten kuitenkin luultavimmin magneetti ja leikkaus.... terkkariin kun ensin menin kun käsi ei noussu millää tahdolla vaan roikku voimattomana sivulla niin lähete vain röntgeniin ja eihän siellä mitään näkyny.Ja kun ei näkyny niin sitten ei tehty mitään!!!!! Vaikka käsi sitten roikkuikin toimettomana sivulla - ja kipeenä. Siis yksityiseen ja diagnoosi tuli jo ennen ultraa. Ultrassa näkyi ettei ole massiivista repeämää - siksi ei heti leikattu.

  VastaaPoista