tiistai 23. marraskuuta 2010

Pesutilat

Nyt ne sitten olis valmiit. V-I-H-D-O-I-N-K-I-N! Ennen -kuvat on kyllä otettu, mutta en muista enää otettiinko ne mun vai siskon kameralla ja kotikoneelta tai meidän muistikortilta niitä ei kyllä löydy. Täytyy kysyä josko siskon kamerassa tai muistikortilla olisi.
Näissä kuvissa paikkoja ei ole mitenkään "stailattu" vaan siivosimme vain lattiasta kattoon kaikki paikat. Saunan pesässä on tulet ja mies häipyikin löylyihin yksin kun minä en tuon tuoreen tatskan kanssa voi mennä. Lauteet ja valot on ihan itse rakennettu (mies ja appeni) ja asennettu ja voin sanoa että olen tyytyväinen! Tuolla uudella kiukaalla (johon meni yli 200 kg kiviä) saa siitten niin miellyttävän pehmeät löylyt, mutta myös hyvin ärhäkät jos niistä tykkää!
Suihkun puoli on vielä hyvin paljas, vasta kaikkein välttämättömin on paikoillaan. Joitakin tekstiilejä olen jo sinne hommannut, mutta katsotaan nyt mitä sinne lopulta päätyy. Vaikka tässä nyt ei sitä lähtötilannetta olekkaan niin voin sanoa että muutos on SUURI! Pidän noista pesutiloista tosi paljon, nyt vain tuntuu tuo takkahuoneen puoli entistä nuhjuisemmalta... Tekis mieli rytkästä seki kuntoon, mutta talous ei taida antaa myöden ihan heti ainakaan.







Jesse

16.3.2010 elämämme suurin lahja, pieni "Nöösi"-poika syntyi ja kosketti äidin ja isän sydäntä. Nyt tuo hentoinen kosketus löytyy myös äidin niskasta...


sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Pikkuhiljaa

Alkaa joulu hiipiä ajatuksiin. Vähän on suunniteltu ruokia (kinkku tilattu), joulupukin tilausta ja majoitusratkaisuja, mutta meillä itse joulun valmistelu alkaa vasta joulukuun puolella joten siitä myöhemmin lisää.

Sukumme sai uuden pienen jäsenen kun mieheni sisko miehineen sai pienen pienen pojan joka syntyi rv 26 vain 885g painoisena. Kovasti on sisua pienellä miehellä ja sitä hirmuisesti tarvitaankin jotta pikkuinen jaksaa kasvaa isoksi! Ompelin vauvalle keskolaan oman tilkkupeiton, mutta uskompa että on vielä liian iso. Jos suinkin ehdimme (ja tuoreet vanhemmat jaksavat) niin käymme vierailulla vielä ennen joulua. Tulee elävästi mieleen viime maaliskuu kun Nöpis yllättäen päätti syntyä vaikka iso jätkähän tuo syntyessään oli (1945g) jos vertaa pieneen serkkuunsa. Ajatukset on kovasti pienen miehen ja vanhempiensa tykönä...

Nyt jotenkin ajatus katkesi ja en tiedä kuinka tästä jatkaisi luontevasti seuraavaan asiaan, joten päätän tämän viestin tähän ja jatkan tarinointia vaikka huomenna!

lauantai 13. marraskuuta 2010

Selvät sävelet!

Tänään sain taas niitä mun "kuuluisia" megasuperhyper insipiraatioita kun kävin siskon asioilla rautakaupassa. Sisko jäi hoitaan Nöpistä tänne ja minä menin rauhassa kauppaan ja Halppikseen ostaan vähän kansioita papereiden järkkäämistä varten. No rautakaupasta ei löytynyt sitä mitä sisko olisi tarvinut, mutta siinä palvelua odotellessa käveleskelin ympäri kauppaa ja silmäni iskivät tähän:



Hieman värit näkyy epäselvästi kun otin siitä kuvan näin illalla... Tuota tapettia ei ollut kuin tuo vajaa rulla jäljellä ja sain sen 5 eurolla ja tästä syystä en edes tiedä sen merkkiä että olisin voinut etsiä netistä kuvan.
Tämän tapetin kun näin mun oli pakko saada se! Yhtäkkiä koko Nöpiksen huoneen remppa oli "tehty" mun silmissä ja tiesin mihin mikäkin tulee ja miten tavarat asettelen! Nyt sitten olisi se raskaampi puolisko vielä tekemättä eli itse remppa, mutta tässä huoneessa ei onneksi ole tapetteja joita pitäisi ensin poistaa joten pikkuisen helpommalla pääsen! Huone pitäisi vain tyhjätä että pääsisi maalauspuuhiin.

Näin tämän maton Hobbarin kuvastossa jo kesällä ja mietin sitä heti Nöpiksen huonetta varten:




Tuo olisi varmasti ihanan pehmoinen leikkiä ja hintakin on alle 40 euroa, mutta ongelma on se että nuo plyysimatot imee karvat itseensä 10 km säteeltä ja meillähän niitä karvoja riittää. Pian tuo olisi varmasti mustien karvojen peitossa...


Toinen vaihtoehto olisi tämä:



Tälläkin hintaa vain 19.90 ja olisi ainakin helppohoitoinen!

Enää tarvisin vahvan vision verhoista ja huone alkaisi olla pääpiirteittäin suunniteltu.


Tällaista tälläerää, vahingossa vähän suunnittelin jo joulua ja ostinkin muutaman esineen joulupöytää varten. Niistä lisää ensikerralla. Hauskaa viikonloppua ja isille hyvää merkkipäivää!

tiistai 9. marraskuuta 2010

Matalalentoa...

On ollut täällä nyt jo useamman viikon. Mikään ei huvita, ei jaksa YHTÄÄN mitään! Joulua en ole edes jaksanut ajatella, suunnittelusta puhumattakaan. Sen tiedän että tänä jouluna kaikki kokoontuu tänne meille, sillä meillä on nyt perheen pienin jäsen ja kaikki haluaa olla todistamassa Nöpiksen ekaa joulua. Monesti on tässä mielessä käynyt että pitäis käydä tännekkin muutama sana rustaamassa, mutta ei ole huvittanut, ei sitten yhtään...

Vähän täällä on edistystä tapahtunut, pesuhuone ja sauna on ihan viimeistä silausta myöten valmis ja sitten voin sanoa että hengissä selvittiin! (ja ikinä en enää siihen urakkaan rupea!) Makkarin seinistä olen aloittanut jo tapettien repimisen, mutta tuo pirun olkapää ei kestä kuin max. 10 minuuttia sitä hommaa ja sitten tekee tenät! (Soittelin jo tänään tuonne keskussairaalle että missä vaiheessa tuo lähetteen käsittely on, mutta ei ollut lääkäri edes ottanut kantaa koko asiaan! Äippäloma loppuu helmikuussa ja ei näemmä toivoakaan että käsi olisi työkuntoinen siihen mennessä...)

Mutta se varsinainen asia minkä takia vihdoin jaksoin raahautua tänne on se että löysin vihdoin vitriinin joka säväytti ja ei tod. ollut hinnalla pilattu!





Tällainen meillä vielä tällähetkellä on olohuoneessa, mutta se siirtyy nyt varastoon odottamaan uutta elämää. Alustavasti suunnittelin sen Nöpiksen tulevaan huoneeseen lelu/kirjakaapiksi mutta saas nyt nähdä...




Tässä tämä taas tältä erää, toivottavasti tämä syys"masis" olis pian ohi ja saisin taas inspiraation tehdä vaikka käsitöitä... Hyvää joulun odotusta kaikille!


(Terveiset Nöpikseltä joka täyttää ensi viikolla jo 8kk!)