perjantai 22. lokakuuta 2010

Eteinen - jälkeen

No tulipas taas pitkä väli postausten välille, mutta olin viime ja tämän viikon alun sellaisessa flunssassa että hengenlähtö tuntui olevan lähellä. Alkuviikosta raahasin itseni terveyskeskukseen ja sain antibiootit poskiontelontulehdukseen. Se on mulla ikuinen riesa joka tulee joka ikisen flunssan jälkitautina. Pari päivää meni kuitenkin vielä nappien saamisen jälkeen ennenkuin pystyi kävellä vessaan ilman sydämmen tykytyksiä ja pyörrytystä. HYI,inhoan sairastamista!

Tänään kasasin itseni sen verran että sain raivattua rempasta ja sairastamisesta aiheutuneen kaaoksen. Kyllä saikin heilua pää kolmantena jalkana... Pyykkivuoret kasvoivat järkyttävän suuriksi ja tässä niitä nyt sitten selätetään ens viikkoon asti... Voihan itku! Sain myös ne verhot jotka tilasin My dreamhomelta ja ne piti myös väkertää heti paikoilleen. "pienten" teknisten ongelmien jälkeen (onko ihminen vähän yksinkertainen jos ei tiedä edes mihin suuntaan ruuvia väännetään, KYSYN VAAN?!) sain eteisen verhot ripustettua paikoilleen, mutta keittiön verhot jäi suosiosta odottamaan miehen kotiin tuloa. (INHOAN justiinsa sitä kun on hyvä draivi päällä ja ideat selvinä mielessä ja sitten se teko tyssää siihen kun ei osaa tai fyysisesti jaksa toteuttaa sitä ideaa...)

Tuossa muutama postaus alaspäin laitoin joitakin väliaikakuvia meidän eteisestä ja tänään sitten laittelin paikat valmiiksi jotta sain vihdoinkin otettua kuvat.






















Jostain syystä noista kaikista kylteistä sun muista on tullut mulle ihan pakkomielle ja niitä löytyy joka huoneesta...Olenkin yrittänyt nyt vähä hillitä tuota kylttien ostelua, mutta tuo teksti tuossa eteisen kyltissä oli mun mielestä niin osuva että pakko oli ostaa!


Onkohan tuo sairaus jotenki tappanu jotain keskeisiä soluja mun aivoissa kun tuntuu että oon taantunu takasin teini-ikään... (Hyh, oli muuten sellasta aikaa että NEVER AGAIN!) Oon pari päivää tuijottanu iltasin youtubesta kaikkia niitä musavideoita ja biisejä joita silloin villissä nuoruudessa renkutin. Esim. Green Day, rumpali on aivan I-H-A-N-A ja suurinpiirtein sydämmet lentelee korvista kun näitä videoita katson. Siis ihan TOSI, eikö tää vaihe oo jo kerran koettu?! Toisaalta hävettää tällanen "fanitus" mutta samalla en voi itselleni mitään. Heh, on mullakin murheet...

Näihin kuviin ja tunnelmiin tälläkertaa...

Hyvää viikonloppua!

perjantai 15. lokakuuta 2010

Karhun poika sairastaa...

tai paremminkin tämä karhumamma. Kolmatta päivää kuumetta ja olo kuin jyrän alle jääneellä. Kauhulla odotan että saako tuo meidän pieni karhupentu tämän saman taudin, olemme sen verran onnekkaita olleet että vielä yhtään kertaa ei pikkuisen pojan ole tarvinut sairastaa.

Pesutilat alkaa olla jo melko hyvässä tikissä, tänään remppari kävi asentamassa jo listoja ja silikoonia saumoihin. Maanantaina tulee vielä kiekan tekemään ja viimeistelemään paikat ja sitten olis enää lauteitten teko edessä. Heti kun täältä on kaikki työkalut raivattu pois alkaa meillä sellainen suur siivous että ei ole toista nähty. Koko jumankeikka koti siivotaan lattiasta kattoon kun tuntuu että tätä remppapölyä on jokapaikka pullollaan. Ja tosiaan takkahuone tehdään tähän samaan syssyyn, mutta se prokkis ei onneksi ole läheskään samoissa mittasuhteissa kuin tuo pesuhuone. Edistystä muullakin rintamalla on näkyvissä, mutta mitään kuvia en edes viitsi ottaa kun kaikki paikat on niin pölyssä. Suunnitelmissa olisi kuva kollaasi kunhan paikat on järjestyksessä.

Mutta nyt on pakko mennä taas vällyjen väliin, hyvää alkavaa viikonloppua kaikille ja palataan astialle ensi viikolla!

lauantai 9. lokakuuta 2010

Vihdoinkin!

Suihku on siinä pisteessä että tänään pystyi käydä eka kertaa uudessa suihkussa! Nöpis kävi siis kylpemässä tänään ekaa kertaa uudessa kylppärissä, itse en ole vielä ehtinyt. Vähän on vielä vaiheessa ja sauna ei ole valmis, mutta ihan tosi, toivoa on että valmisutuu ensi viikolla! Takkahuone on hävityksen kauhistus ja pelottaakin että saanko sitä ikinä siivottua enää puhtaaksi. Näyttää tuo kylppäri sen verran hyvältä että tuo takkahuone on entistä nuhjuisemman näköinen ja musta tuntuu että me rytkästään seki kuntoon samoilla tulilla jos vain budjetti antaa yhtään myöden. Sitte pidetään tuparit, ollaan asuttu tässä vasta 7kk että ei yhtään oo venyny tää touhu.

Huomenna on tän äiteen "vapaa päivä" ja lähden sisustuskutsuille kattoon ihanan My Dreamhomeen tuotteita! Tässä pieni maistiainen meidän uudesta kylppäristä, enempi kuvia sitte ku kaikki on valmista.





Rentouttavaa sunnuntaita kaikille!

lauantai 2. lokakuuta 2010

Rankka viikko

Siis mulla takana. Käsi on kipeä pökkelö, mutta ihan omaa syytä kun en ole malttanut olla rauhassa. Alkuviikosta sain kaikkien kuningasideoiden isän ja visio oli niin selvä että piti siltä istumalta pukea lapsi ja kiikuttaa autoon. Puutarhaliikkeeseen vei auto meidät ja mikä ihana yllätys kun kaikki kasvit jota pihalle ajattelin olivatkin puoleen hintaan! Tässä kohtaa säästö oli huomattava. Ei muutakuin kasvit autoon ja pankkikorttia veloittamaan (auts!)ja kovaa kyytiä takaisin kotia. Lapio kauniiseen käteen ja kaivamaan. 5 min päästä kuolema (käsi sanoi sopimuksen irti) ja kummasti tuo idea alkoi vaikuttamaan ihan paskalta. Onneksi on avuliaita naapureita ja sain penkin lopultakin valmiiksi saman päivän aikana. Jos mun olisi pitänyt itse kaivaa kaikki olisi tähän hommaan mennyt about toista kuukautta...

Eli tässä lähtötilanne:



Eli aika toivoton alkutilanne ja jopa mieskin on ollut sitä mieltä että jotain tuolle pitää tehdä. Tän käden takia päätettiin että sitte ens kesänä mutta saatiin siis kaikki puoleen hintaan joten kannatti tehdä nyt syksyllä. Tuossa parkkipaikan sivustalla siis on kasvanut jotain tuollaista pensasta, valitettavasti nimeä en tiedä. Tässä kuvan tilanteessa olen kaivanut jo kaikki muut ylös paitsi tuon yhden ison ja siihen mun käsi sitten prakkasi.



Tässä naapuri riensi hätiin ja projekti saatiin pelastettua.




Ja tässä tämän hetken tilanne. Penkissä siis Timanttituijia, jotain tollasia pikkuhavuja, muutama ryhmäruusu, piilossa maan alla tulppaanin sipuleita ja nyt vuodenajan mukaan noita kanervia joiden tilalle tulee sitten kesällä jotain kesäkukkaa. Idea on että penkissä on väriä joka vuodenaikaan, keväällä tulpaanit, kesällä ruusujen kukat (ja kesäkukat) ja syksyllä ja talvella nuo kanervat tai callunat. Tuohon ympärille tulee vielä isoista tukkityyppisestä painekyllästetystä puusta kehykset joihin tulee pihavalot kiinni. Ja voin sanoa että tulos on sata kertaa parempi kuin lähtötilanne.


Toinen tällä viikolla (melkein) valmistunut projekti on eteisen kiinteän vaatekaapin yksi seinä. Tuo on siis alkuperäinen kaluste täällä ja ainoastaan ovet tuohon vaihdettiin samalla kuin keittiöönkin ja valitettavasti tuo runko on nähnyt elämää ja saanut iskuja. Ihan alun tilanteesta ei taida olla yhtään kuvaa, tässä kuvassa olen jo pakkeloinut kaikki isoimmat kolhut piiloon ja raaputellut kaikki tarrat irti.







Ja tässä lopputulos. Käytimme saunaan tulevien hirsipanelien jämäpätkiä tuohon seinään ja minä sekoitin tavallista vesiohenteista maalia veden kanssa puolet ja puolet ja sudein sen tuohon paneelille. Koska puu on lämpökäsitelty, se oli kellertävää ja se sävy ei kyllä yhtään miellyttänyt silmää tässä. Mutta tuo ohuella litkulla sively vei tuon kellertävän sävyn pois ja siihen tuli kiva valkoinen sävähdys muutta puu paistaa ihanan paljon läpi. Projekti on vielä vähän kesken joten enempi kuvia tulee kun se on valmis (ja olen saanut ompelunurkkani pesuhuoneremppa-kaaoksen keskeltä pois).

Siitä tulikin mieleeni että suihkussa on laatoitus jo aloitettu ja huomenna laitamme talkoilla panelit saunanpuolelle loppuun. Jos kaikki menee hyvin niin EHKÄ jo ensi viikonloppuna päästäisiin edes suihkuun jo tuolla omassa uudessa suihkussa! SITÄ ODOTELLESSA!