tiistai 31. elokuuta 2010

Onni

Olohuoneen valmistumista jouduin siirtämään huomiselle kun sairaudestani johtuen ilta on mennyt taas kipujen kanssa viruessa. Sen takia nytkin istun ihanalla ektorpillani vaikka kello on jo yli yksi. On tosi kipeä vatsa. Kohta otan särkylääkkeet ja syön jotain (voimakkaita lääkkeitä ja vatsa tykkää huonoa jos otan tyhjään mahaan) ja toivon mukaan helpottaa.
Kivuista huolimatta on jotenkin rauhallinen tunnelma, alkaa tämä olohuone olla mun maun mukainen. Löysin tänään uudet verhot olohuoneeseen ja pieni ompelu inspiraatiokin iski, mutta sitä varten pitää mennä kangaskauppaan. Mies kysyi jo tänään vähän tuohtuneella äänellä (kun maalasin yhtä sivupöytää valkoiseksi) että miksi kaikki täällä pitää olla valkoista? On kuulemma jo allerginen koko värille! No on meillä toki muitakin värejä, saattaa vain tuntua siltä kun seinät ja katot on valkoista, olohuoneen pöytä ja nyt sitten nämä uudet sohvatkin.
Sohvatyynyt sai päälleen syksyn värit ja huomenna puupenkkikin hyvästelee kesäisen vihreän ja siirtyy haikeana syksyä kohti.

Näihin tunnelmiin päätän tämän postauksen, "nautin" siitä kun saan yksin istua sohvalla ja nauttia tästä ihanasta tunnelmasta.





P.S. Kivasti on jo arvontaan osallistujia, mutta aina mahtuu mukaan lisää! Parin postauksen päässä voi vielä osallistua!

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Jännittää!

Ihan pitää välillä ulos katsoa kun olo on ihan kuin jouluna aaton aattona. Jänskättää ja mieli on malttamaton. Ei mitään sen kummempaa tai vakavampaa kuin se että meidän uudet sohvat tulee vihdoinkin huomenna! Vanha menee kirpputorille ja saa toivottavasti uuden kodin. Oikein syyhyttää päästä vaihtamaan syksyn värejä olohuoneeseen. Verhoja meillä ei ole tänne olohuoneeseen kuin nämä yhdet jotka on ikkunassa nyt, en ole yhtään vielä ehtinyt perehtyä koko asiaan. Täytyy pistää mietintämyssy päähän josko sitä ostais kangasta ja ompelis verhot vai ostaisko ihan valmis -sellaiset.

Nöpis on oppinut kääntyilemään, ei vielä ihan mene selältä mahalleen, käsi on jotenkin väärässä asennossa. Mutta kun sen laittaa lattialle peiton päälle makoilemaan niin kohta on pyörinyt sitä pois... ;-)

Huomenna päivittelen kuvia meidän uusista sohvista ja olohuoneesta, tää nyt oli vain tällanen intopiukeen malttamaton hehkutus... :-D

perjantai 27. elokuuta 2010

ISOA purnausta!

Just. Meillähän piti alkaa se kylppäri/saunaremppa jo viikko sitten. No ei alkanut kun tällä remppareiskalla oli edellinen kohde vielä kesken. No ok, ajattelin. Sovittiin että loppuviikosta soittelee milloin aloitta meillä ja kun sovittu on että kuun vaihteessa alkaa meillä niin mehän uskottiin siihen. Kun ei ruvennut puhelin soimaan soitti mies tälle hemmolle ja ei VIELÄKÄÄN ehdi! Ainakin viikko menee vielä pahimmassa tapauksessa kaksi! OLIS HITTO VIE VOINU SOITTAA HETI KU SELVIS ETTEI EHDIKKÄÄN MEILLE!!!Meillä on nimittäin yhdet isot juhlat parin
viikon päästä ja elin jo toivossa että pesutilat saadaan tikkiin ennen juhlia. Ja paskat. Ja mitään remppaa täällä ei tehdä niiden juhlien aikaan se on ihan vissi, en kestä sitä kaaosta kun pitäisi yrittää väsätä kestitykset n. 50 ihmiselle.
Siitä suivaantuneena päätin että makkarin remppa alkaa huomenna, pääseepä vähän purkamaan paineita tapetin repimisen yhteydessä. Pitää ottaa puistattavat ennen- kuvat jotta näkee kuinka suuren muutoksen huone kokee. Mutta tällaista täällä, jotain hyötyä tästä suoranaisesta vitutuksesta on. Nimittäin kämppä on putipuhdas, sängyssä puhtaat lakanat, järjestin oman soppeni ja nyt saunan kautta puhtaisiin lakanoihin.


Ai niin, ja massu on tottunut vähemmälle ruualle ja nyt huomaan että hiilarit ei todellakaan sovi mulle. Oon saanu aikaa parissa päivässä enemmän kuin ennen koko viikon aikana. mm. maalattua ne oven karmit.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Arvonta

Dodiin!

Nyt on kymmen lukijaa täynnä ja vähän päällekkin! Yli kahdeksan sataa käyntiä tällä hetkellä ja toivon mukaan lisää tulee koko ajan. :-)

Siitä riemusta ajattelin järjestään pienimuotoisen arvonnan, kiitokseksi tälle ihanalle yhteisölle joka täällä blogimaailmassa vallitsee.
Palkinnot on itse väkertämiäni ja ne ovat: sisustustaulu -Keittiö on kodin sydän-, sekä kaksi sydäntä, toisessa teksti -Kauniita Unia- ja toisessa - Hope Love Dream-.





Säännöt ovat vanhat tutut:

* yksi arpalipuke tulee jättämällä kommentti tähän postaukseen, myös anonyymit voivat osallistua, nimimerkki olisi suotava.

* kaksi arpalipuketta saa blogin lukijat tai lukijaksi liittyvät

* kolme arpalipuketta saa jos linkittää tämän arvonnan omaan blogiinsa


Arvonta suoritetaan kahden viikon kuluttua 8.9.2010. Muista merkitä kommenttiin kuinka monella arpalipukkeella olet mukana.


Ei muutakuin sankoin joukoin osallistumaan!

Pika päivitys

Koklasin mun uutta ompelukonetta ja se on I-H-A-N-A! Joten Viivu, postia luvassa luovaan leikkiin osallistumisen johdosta! (Yritän saada postiin huomenna)

maanantai 23. elokuuta 2010

Jipii!

Nyt kun minutkin on pelastettu elämälle taas tältäkin maanantailta ja uusi ihana lukija ilmestyi (tervetuloa!), alankin miettiä arvontapalkintoa... Palaan astialle asian tiimoilta ensi tilassa!

Kettu Repolainen

Eli siis tää juttu on ilman mitään kuvia tai kivoja lauseita, pakko edes johonki kirjottaa. Täällä on sellanen maanantai/yleiskettu kylässä että oksat pois! KAIKKI ottaa päästä ja kovaa! Kieli pitkällä sitä uutta ompelukonettakin odotin ja tuolla se nyt kököttää mun sopessa ja en ole kertaakaan edes kokeillut sitä!

Karmit on maalaamatta (ovet tosin jo paikoilla) kämppä siivoamatta ja läskit pursuaa housun liitingistä! Tää akka on tuijottanu koko päivän Twillight saagan ykkös ja kakkos osaa, välillä vain käyny lapselle lappaamassa ruokaa suuhun. (Omani on ollut edelleen ei ruokittavien listalla) Just nyt kaikki saa mun puolesta vaikka hukkua paskaan, palaan asiaan vaikka huomenna tai ens vuonna. Tällä laihiksella ei TIETENKÄÄN oo mitään tekemistä asian kans, mutta tässä iässä pitäis jo tietää että mikä laulaen tulee se viheltäen menee... vai miten se oli. Täällä on nyt sitä ujellusta sitte ihan kympillä menossa. Jospa huomenna olis parempi päivä, tän avioliiton kannalta olis NIIN paljo parempi jos huomenna olis parempi päivä! Mies kun on niin lehmän hermonen, se ei suutu ikinä, kokeilkaapa sellasen kans elää ku itellä on paska päivä!

Tää poistuu nyt kattoon sitä Twillight saagan kolmatta osaa, ja kysyyn mieheltä onko mun kainalopaikka enää avoinna, joten KIITS JA HYVÄÄ MAANANTAIN JATKOA!

lauantai 21. elokuuta 2010

Löytöjä ja vaaleita unelmia

Argh!!! Vatsa huutaa ruokaa! Arvatkaa onko vähän vieroitusoireet jos on tottunut syömään mitä haluaa, milloin haluaa. Vettä olen juonut kuin kameli kuukauden vaelluksen jälkeen ja toisesta päästä sitä tulee ulos kuin ravihevosesta. Kyllä se vatsa(laukku) tähän tottuu, siihen vain menee hetki...

Tällainen laihis ei yhtään tee hermoille hyvää.... Olen sellainen ihminen että en juurikaan julkisilla paikoilla näytä tyytymättömyyttäni (joka on monessa asiassa aika tyhmä tapa) mutta lieneekö johtunut tästä pienoisesta suolien tyytymättömästä vaelluksesta vai mistä, mutta kun kuulin että laattojen rahtimaksu on 67 euroa, mainitsin sanan jos toisenkin. Tästä rahtikulusta kun ei ollut tilausvaiheessa mitään puhetta. Jos tämän olisin tiennyt, oltais haettu laatat viereisestä kaupungista (jopa halvemmalla) ja vaikka oltais tankattu auto niin ei oltais saatu tuolle välille 67 euroa menemään. No, laatta poloiset on nyt täällä meidän matalassa majassa vaikka ovat näemmä tottuneet matkustamaan vähän hienommin kuin me.

Samalla reissulla tein onneksi löydönkin, nimittäin tällaisen:






Löysin nämä niinkin erikoisesta paikasta kuin rautakaupasta jossa myydään myös maataloustarvikkeita. Ovat käytettyjä kahvisäkkejä ja hintaa niillä oli niinkin hurjasti kuin 1,30 eur/kpl. Otin kaksi vaikka päänsisäinen ääni huusi TÄNNE KAIKKI!
Alustavan suunnitelman mukaan toisesta tulee koiralle peti, ovat siis todella reilun kokoisia. Sisälle vain vähän vanua (koira on lellipersus, minkäs teet) ja vaikka muovia tai sitä kangasta jota vauvoilla käytetään sängyssä patjaa suojaamassa (mikäsenytolikaan, meillä jossain vaatehuoneen kätköissä...). Lika ei kovin herkästi näy ja voi pestä reilusti koneessa.

Ja nyt se tuli vihdoinkin!!!! Mun uusi rakkaus <3





Ihan on halvin malli mitä löytyi, mutta se on UUSI ja se on MUN! Riittä varmasti mun ompelutarpeisiin loistavasti. Tästä innostuneena syöksyin paikalliseen Halpa-Halliin sillä tokihan mää tartten jonkun nätin boxin mun ompelutarvikkeille! (Joita on vielä melko vaatimaton määrä...) Ja tällainen tarttui mukaan:










Kuten kuvasta näkyy, tuohon entisen elämänsä teerasiana viettäneeseen boxiin mahtuu mun ompelutarvikkeet ja vanhojen nappien kokoelma heittämällä. Ja hintaa vain 4,95 eur.


Muistinko kertoa että RAKASTAN lukemista? Mulla on aina, siis IHAN AINA joku kirja työn alla. Kerään tiettyjen kirjailijoiden kirjoja ja ne on KAIKKI hyviä. Luen siis niitä aina uudestaan ja uudestaan, ja ei, en ole vieläkään kyllästynyt. :-) Tästä syystä kuulun kahteen kirjakerhoon, joiden nettisivuilla käyn kuolaamassa säännöllisesti. Nyt kun olen äippälomalla, on meidän "huvittelu" rahavarat pienemmät ja joudun oikeasti valita tarkkaan mitä tilaan. Jos suosikkikirjailijoiden kirjoja on kuukaudenkirjana (tai muutenvaan) niin tilaan ihan aina. Vaikka joutuisin olla syömättä siitä hyvästä. (Just, ihan ku olisin sen näkönen että oon ilman ruokaa joutunu olla ja ei meillä sentäs niin tiukkaa oo) Ja tämä pitkä sepustus johtaa siihen että tämän kertainen paketti (Hyper nolotus, oon käyny keskimäärin 3*viikossa hakemassa paketin postista ja sinne ei edes tule elloksen eikä henkkamaukan paketit...) sisälsi tällaisen ihanuuden:













En ole vielä ehtinyt perehtyä tähän, kuhan vain malttamattomuuttani selailin. Joten suuremmitta puheitta minä, vesilasi ja kurnivat suolet mennään tutustumaan mun uuteen SUPERihanaan kirjaan joka on pikavilkaisulta TÄYNNÄ ihania kuvia ja tuunaus ohjeita!

torstai 19. elokuuta 2010

Pikainen kyssäri

Osaako joku sanoa miksi hallintapaneelin etusivulla näkyy lukijoita olevan 9, mutta itse blogissa 8? Laskeeko blogger minut jotenkin lukijaksi? EI voi ymmärtää...


Eniveis, yli 500 kävijää! (Tuuletukset) ja minä itse olen käynyt korkeintaan 250 kertaa... ;-) Olen ehkä vähän hätäinen, mutta kun kymmenen lukijaa on täynnä niin pienimuotoinen arvonta olis luvassa...

Elämän karvaita totuuksia...

Juuh, puntarilla käyty ja melkein (leveälle) perseelleni lensin! Painoa on about yhtä paljon kun synnyttäessä! Enhän mää sokea ole, kyllä mää arvasin että ei tässä laihtumaan oo päässy, mutta tsiisus! Ja nyt tälle asialle tehdään jotain, heti eikä vasta maanantaina!

Käytiin reissu Kodin Terrassa hakemassa uudet sisäovet. Edelliset on elämää nähneet ja koska uudetkaan ei olleet hinnalla pilattu (39eur/kpl) niin ei viitsitty ruveta pakkeloimaan ja maalaamaan vanhoja. Samalla ostin uudet kahvat, vähän fiinimmät kuin nää peruskahvat. Viikonlopun aikana karmit saa uutta maalia pintaan ja uudet ovet laitetaan paikoilleen. Helpottaa mua suuresti sillä nää vanhat ovet on sen verran särkenyt mun silmiä. Sitten alkaakin olla kaikki pinnat täällä "yleisissä" tiloissa kunnossa. Ja voin vihdoin laittaa vähän yleiskuvia meidän olohuoneesta.


Nöpiksen strategiset mitat 5 kk iässä: 6095g ja 63cm. Kuukaudessa tullu pituutta 5 cm...


tiistai 17. elokuuta 2010

Kauniita ajatuksia

Olen (jopa kiusallisuuteen asti) hyvin herkkä ihminen ja monet pienet ja mitättömät asiat saavat minut herkistymään ja kyyneliin. Kommentit ja uudet lukijat sekä Saaran sisustusunelmia -blogin arvonnan voitto saivat minut herkistymään ja melkein vetistelemään. Pienet asiat elämässä tekevät välillä NIIN onneliseksi! KIITOS SIITÄ! Joka ikinen kommentti on minulle tärkeä ja saan niistä voimaa.





Remppa lähestyy ja minä en malta pysyä housuissani! Pää pursuaa ideoita ja tuunausta odottavien jono vain kasvaa. Ompelukoneellekkin olisi tekemistä...







Nöpönenä Nöösimme kasvaa ja kehittyy, huomenna on 5kk neuvola ja nähdään paljonko jätkän pätkä on kasvanut.





Meidän koirat nauttii, perjantaina on maaginen 20.8 jolloin (metsästys)koiria saa taas käyttää metsässä treenaamassa. (Mieskin nauttii, odottaa kuin kuuta nousevaa)



Kuvassa labbispoika Rudolf (Rudi) 2v5kk



Kuvassa Karjalaispoika Pelurin Lokari (Riki) myöskin 2v5kk


Nyt kutsuu rentoutuminen telkkarin edessä ja NukkuMatti.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Koiranättelyä ja leivontaa

Riki (meidän karjalankarhukoira) kävi näyttelyssä ja valitettavasti hylsy tuli rotumääritelmän vastaisesta värityksestä... Tämä arvattiin jo, mutta pakko oli käydä kokeileen. Karhukoirathan pitäisi olla mustavalkoisia, mutta meidän riksulla on vähän ruskeaa jaloissa ja se ei vain käy. Tuomari harmitteli jälkeenpäin että oli niin komea koira, mutta se kolmivärisyys...

Kotiin tullessa piti vähän leipoa, kun inspiraatio iski. Omasta päästä (ja jostain olen voinut vaikutteita ottaa) syntyi omenaunelma- paistos:








Maku oli hyvä, parempi itseasiassa tänään kuin eilen. Vähän muokkaisin kuitenkin reseptiä jos tätä uudestaan teen.


Keittiö sai seinälleen uuden hyllyn johon sain esille kirppislöytöni:












Vierashuoneen sain myös valmiiksi:























Lopuksi kuva äiskän nöpönenä Nöösistä:



torstai 12. elokuuta 2010

Hommat edistyy

Hitaasti mutta varmasti hommat edistyy. Eilen mies ja ystävämme asensi keittiön ja eteisen oviin vetimet ja tilasimme pesuhuoneen ja saunan lattialaatat sekä pesuhuoneen seinän koristelaatat. Näimme kirvesmiestäkin pikaisesti kaupungilla (pieni kaupunki) ja hän ehtisi aloittaa meillä ensi viikon jälkeen! Olen aivan innosta soikeana! Vihdoinkin saa kodin kuntoon ja tää "poikkeustila" loppuu.

Eilen taas kaupungilta tullessa oli autonperä täynnä paketteja (Voi nolotus!) ja uusi kamera saapui vihdoinkin. En ole ehtinyt siihen vielä juurikaan perehtyä, mitä nyt muutaman koekuvan pikaisesti räpsäisin. Todella hyvältä tuntui ja tarkennus varsinkin on IHAN eri luokkaa kuin vanhassa kamerassa.

Nyt kuuluu lapsen suusta varotusääni; jos et ihan justiinsa tuu antaan ruokaa niin MÄÄ SUUTUN! Vähän hätähinen lapsi, mistä lie periny sen... ;-)


(Vierashuone on enää ihan pikkuisen kesken, illalla pitää ottaa uusia kuvia ja esitellä se. Se on ainoa huone jota ei nyt rempata ollenkaan, siellä on melko uusi tapetti seinällä joka on ihan hyvä.)

tiistai 10. elokuuta 2010

kotona jälleen

Niin vain tuli reissu tehtyä ja myrskyn silmään osuimme juuri silloin Porissa. En ole eäissäni ollut sellaisessa myrsyssä. Onneksi oli vaunuissa sadesuoja kohillaan ettei Jesse kastunut ollenkaan. Mies näki Maidenin ja minä pääsin Ikeaan. Hotelliyön peruimme, iski turnaus väsymys ja koti-ikävä. Tänään haimme koiran hoidosta minun äitiltä.

Olen vihdoin saanut vedettyä yli muutamia töitä to do- listalta. Aikaa näiden töiden tekemiseen meni ehkä pari tuntia. Ensimmäisenä se jurvalaistooli joka tartti vähän TLC:tä:









Tässä siis lähtötilanne. Hyvin tukeva tuoli, kangas hyvin likainen ja ehdottomasti vaihdon tarpeessa. Rungon pesin vain juuriharjalla ja mäntysuovalla hyvin ja istuinosaan vaihdoin uudet pehmusteet ja kankaan:









Paikkansa "uusi" tooli sai toistaiseksi vierashuoneesta:







Tuo lipasto on melkein kymmenen vuotta vanha, sain sen muistaakseni vähän ennen koulutien aloittamista. On ollut viimeiset vuodet säilössä meidän tallissa josta sen tänään kaivoin ja kuurasin hyvin sekä vaihdoin muovisten vetimien tilalle nuo kuvassa olevat vetimet. Lipaston päällä on äitin virkkaama liina ja osa mun tämän päiväisistä kirppislöydöistä. Kynttilänjalat, tuo kello ja muraatin suojaruukku (sekä muutama muu löytö, mm. Jesselle vaatteita) lähti tänään mun mukana kotiin. Minusta tuo tuoli passaa tuohon pariksi. Mitä meinaatte, pitäiskö tuoli maalata valkoiseksi vai jättää näin vanhan näköiseksi? En osannut vielä päättää joten jätin sen nyt toistaiseksi noin.


Sitten toiseen projektiin. Tallissa on vanhan tuvan ikkunoita vino pino josta yhdestä tuli meille muisti/liitutaulu tähän tyyliin:





Tuo on aika iso ikkuna ja tuon valokatkaisijan takia se piti ripustaa aika ylös... Täytyy vielä kehitellä tuota sommittelua, ideoita on jo päässä.


Tilattiin tosiaan uusi kamera ja tässä muutama heräteostos (joita ilman en ole vielä yhtään tilausta laittanut vetämään...)










Eli eka kuvan pannulappusetti ja uusi kello keittiöön köyhdytti mua yhteensä 10 euroa ja muuttivat meille Hobby hallista.


Muut projektit odottaa tekemistä (toivottavasti inspiraatio iskee huomennakin) mm. vierashuone lopultakin kuntoon ja huomenna tilataan meille suihkun ja saunan lattialaatat ja koristelaatat.
Ja postissa pitää taas käydä... Oon viimeaikoina tilaillut TODELLA paljon kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista, että en kohta enää kehtaa mennä postiin mun saapumisilmoitusten kanssa...


Mutta näihin kuviin ja tunnelmiin lopettelen tällä erää, toivotaan että huomenna olisi myös vedetty jotain yli meidän to do-listalta.

maanantai 2. elokuuta 2010

Rahaa palaa!

Voi hyvä ihime sentään kuinka helppo sitä rahaa on laittaa haisemaan lähtemättä kotikonetta kauemmas! Tässä on miehen kanssa istuttu vuorotellen koko aamupäivä koneella ja vertailtu hintoja ja lopulta tilattu remppavärkkejä. Okei, tuleehan sillä rahalla uusi kiuas (puu-sellainen, tottakai) laattoja, tapettia, kylppärin kamaa, ulkovalaisimia, vetimet keittiöön ja eteiseen (VIHDOINKIN!) + muuta pikkukrääsää jota ilman en ole varmaan yhtään tilausta onnistunut laittamaan. Remppabudjetti hupenee huolestuttavasti! Tuntuu siltä kuin tililtä lentäisi yksi satalappunen joka kerta kun tästä kotoa kylälle ajelee vaikka missään ei kävisikään.

Eilen sain tilkkupeittoa sen verran eteenpäin, että sommittelin sen lattialle (olisi TODELLAKIN syytä imuroida...) ja kiinnitin tilkut nuppineuloilla toisiinsa. Tänään jos ennättäisi tästä koneelta rahaa tuhlaamasta vaikka ompelemaankin vähän. Lisäksi yksi kiva projekti odottaa edelleen (tarvikkeet on onneksi raahattu jo pihalle) tekoa ja se jurvalaistooli hieman TLC:tä. MISTÄ SEN KESÄKETUN SAIS TÄNNE ETTÄ ASIAT ETENIS!?
Mies on lähdössä viemään koiraa rokotuksille kun näyttelyyn on menossa (koira siis, ei mies) ja Jesse on päättänyt olla nukkumatta päivisin kuin max. 20 min putkeen. Pyykkiä pitäisi pestä, imuroida ja muutama tärkeä puhelu pitäisi soittaa. Huh, huimaa jo kun edes ajattelee. Miks ei vois olla lapsi ja tehdä vain kivoja asioita... (LAISKA se tässä töitään luettee)

Mutta nyt on hiljaista vielä, eli poika on unten mailla joten parempi lähteä hommiin.
(eikä vain puhua niistä)

Edit: Mukavaa kun on tullut uusia lukijoita ja kävijöitäkin on ollut!