lauantai 31. heinäkuuta 2010

Heinäkuu lähenee loppuaan

Hiljaista on ollut täällä blogissa, vaikka vähän olen saanut asioita eteenpäin täällä päässä. Meillä vain kamera on peestä (tai kuvaaja, kuka tietää) ja tilasinkin uuden kameran joka toivottavasti on pitkäikäisempi kuin tämä entinen. Sitä odotellessa.

Meistä tuli myöskin eilen talonomistajia, kun ostimme tämän nykyisen talon itsellemme. Iso asia minulle vaikka käytännön elämään ei juurikaan vaikuta sillä asumme tässä jo. Remppa tosiaan alkaa parin viikon päästä, sitä myös odotan jo kovasti sillä mieheni sisko (joka opiskelee kirvesmieheksi) tulee tekemään meille työharjoittelua. Mukavaa kun tulee, saa seuraa päiviksi ja hommat etenee nopeampaa. (Itse olen päivisin välillä kiinni Mr. Jessessä ja mitään pitkäaikaista ei viitsi yksin aloittaa)

Eilen leikoin tilkut valmiiksi meidän uuteen makkariin tulevaan täkkiin. Ajattelin tehdä oikein kunnon kokoisen, 220*130cm. Käy jalkopäähän tarvittaessa päiväpeiton tapaiseksi vaikka suunnitelmissa on laittaa äitini virkkaama päiväpeitto. Ja tuon kokoiseen jo melkein kääriytyy sadepäivänä lukemaan. Mieheni serkku sai viime viikonloppuna pienen pojan ja rotinoitakin pitäisi miettiä. Varmaan teen samantapaisen tilkkutäkin kuin Jessellekkin ja jotain siihen kaveriksi. Vaikka meidän pieni mies ei ole vielä kuin 4 kk, tuntuu niin ihanalta päästä pitämään aivan vastasyntynyttä!

Kellarin siivouksessa löytyi ihana jurvalaistooli, joka on vähän heikolla hapella, mutta toivonmukaan siitä saa ihan käyttötuolin kun vähän kunnostaa. Sekin projekti olisi edessä kun nämä järjettömät 35 asteen helteet on nyt (toivottavasti) vähäksi aikaa ohi. + muutama muu kiva projekti!

Nyt ollaan lähdössä lähikaupunkiin vetokisoihin, saas nähdä mitä Jesse sanoo pärinästä!


Hyvää viikonlopun jatkoa!



tiistai 27. heinäkuuta 2010

Tilkkuja ja ostoksia.

Nyt se on taas täällä. Se helle. (ja tähän sellainen pään -seinään- hakkaamis hymiö) Ei sais valittaa juu, mutta en tykkää helteistä yhtään!
Eilen käytiin miehen siskon ja Jessen kanssa lähikaupungissa ja sieltä mukaan tarttui kankaita (taas!) sitä vanua ja vähän muutakin tarpeellista(?) tavaraa.

Tänään olen vihdoin saanut yhden tilkkutäkin valmiiksi asti, mutta oliko se yksikään jo odottavista töistä? NO EI, oli pakko aloittaa vielä yksi uusi täkki, ihan kuin nuita keskeneräisiä ei olisi jo tarpeeksi nurkissa pyörimässä. Tein Jesselle pinnasänkyyn "päiväpeiton" ja ensimmäiseksi tilkkutyöksi ikinä se onnistui ihan hyvin. Näin ikkään:








Vielä olisi kaksi täkkiä odottamassa vanua ja kolmannen idea muhii jo päässä meidän uutta makkaria varten. (Jee remppa alkaa jo ensi kuussa!)

Yritin eilen tehdä muutaman sisustussydämmen, mutta homma tyssäsi tulostimeen. Yritin tulostaa tekstiä sellaiselle arkille joka tarttuu kankaalle kun silitää, you know. No esin selasin puolituntia nettiä että löysin sopivan fontin (koneella ei ollut mitään hienoja) ja lataamisen jälkeen pääsin vihdoin kirjoittamaan ja sommittelemaan. Kun tuli tulostamisen vuoro niin tulostin teki tenät. Osoitin minulle hyvin epäluonteista kärsivällisyyttä ja yritin RAUHALLISESTI tulostaa kerta toisensa jälkeen, vaan EI. Sitten yritettiin miehen kanssa yhdessä vähän vähemmän rauhallisesti mutta EI. Sitten paloi käpy ja tekstit lensi nurkkaan ja tämä akka suihkun kautta sohvalle. Pöh, olkoon koko sydämmet! Täytyy VAROVASTI kokeilla tulostamista tänään uudestaan ja yrittää pitää herneet nenän ulkopuolella.


Tässä muutamia heräteostoksia jotka tarttui matkaan:

Tämä lehtiteline ja kukkahäkki lähti mukaan kun lähdin vain siskon seuraksi rautakauppaan maalia sävyttämään ja tuo kannu ja ruusu eksyi mukaan K-kaupasta kun olin hakemassa vain paria maitopurkkia...





Mua ei voi kuulemma päästää yksin mihinkään (miehen mukaan). Kjäh, kjäh näkis ku mennään ikeaan minkälaisen kuorman kanssa sieltä tullaan kotiin...

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Inspiraation riivaama

Tänne on ompeluinspiraatio iskeny siinä määrin, että eilenkin istuin koneella kahteen asti yöllä. Nyt onkin sitten kaksi tilkkupeittoa vanua vaille valmis. Tänään yritin ostaa, mutta meidän kaupungin(kylän) ainoa kangaskauppa ei ole ollenkaan auki heinäkuussa lauantaisin. Joten maanantaihin joutuu odottaa ennenkuin pääsee tikkailemaan. Tässä vähän esimakua värimaailmasta:






Nyt kun tilkut on ommeltu yhteen näyttää peitto mielestäni enemmän pikkutytölle sopivalta kuin että laittaisin esim. olohuoneeseen. Täytyy vielä odottaa että saa taustakankaan ja vanun niin sitten näkee paremmin. Tästä innostuneena tein toisen vähän "hillitymmän" jossa on vaalean vihreän sävyjä ja vaaleanpunaista, raitaa ja ruusuja sekä välissä vähän luonnonvalkoista. Ihan kivalta näyttää jo, en malttaisi millään odottaa että saan valmiiksi.

Yhden työ sentään olen valmiiksi asti saanut. Nimittäin koristetyynyn jossa on meidän Jessen kuva:






Voin sanoa että tuon pitsin rypyttäminen vaati kaiken kärsivällisyyden mitä yhdeltä yöllä oli enää jäljellä. Niin vain sain senkin laitettua ja olen kyllä todella tyytyväinen lopputulokseen. Jotain tällaista on lähdössä varmaan luova leikki- postaukseen kommentoineille. Vielä ei ole viittä kasassa joten kommenttia vain kyseiseen viestiin niin jotain vastaavaa laitan tulemaan.

Nyt kutsuu sauna ja hyvä kirja (jota en ole nyt sattuneesta syystä ehtinyt lukemaan.)


Edit: Kävin tänään vähän kaupoilla ja jotain pientä tarttui mukaan. Kun kerta alennuksessa oli... ;-)

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Mietiskelyä

Veljeni poikineen lähti tänään kotiin päin. Ovat kyläilleet täällä sunnuntaista lähtien. Oli mukavaa kun kävivät ja elokuussa näemme taas kun me vuorostaan menemme heille kylään.




Sohva asiassakin pääsimme miehen kanssa yhteisymmärrykseen. Päätimme vielä pitää vanhan sohvamme sillä se on tosiaan vasta kolme vuotta vanha. Ompelen siihen vain uuden päällisen niin olohuoneen ilme muuttuu heti. Tämä tuleva projekti kyllä vaatii kaiken sen vähäisenkin taidon mitä minulla on ompelemisesta. Ajattelin ensin tehdä lakanakankaasta tavallaan mallikappaleen (paikallinen kangaskauppa myy sitä 4,5€/kg joten ei sille niin kamalasti tule hintaa) ja katsoa miten se onnistuu ja miten se käytössä käyttäytyy. Jos onnistuu hyvin niin sitten voisin ostaa vähän tukevampaa ja kestävämpää kangasta ja ommella sitten "lopulliset" päälliset.





Kirppislöydötkin on pesty ja kuvausta odottavat, illalla voisin niihin paneutua enemmän. Mielessä pyörii ainakin kolme projektia jotka pitäisi toteuttaa. Löysin maanantaina meidän aitasta vanhan tuolin joka oli melko palasina ja olen nyt liimaillut sitä kasaan. Ei siitä koskaan tule tarpeeksi tukevaa istumiseen, mutta yöpöydäksi varmasti käy. Siitä pitäisi rapata irtomaali ja lika pois ja kevyesti hioa ja pistää vähän uutta maalia pintaan. Täällä sataa ja on epävakaista ulkona joten tänään ei varmasti voi paljon maalausurakoita harrastaa.





Ollaan lähdössä tosiaan ensi kuun alussa reissuun. Menemme Tampereen kautta Poriin veljelleni kylään ja mies käy samalla Sonisphere- festareilla katsomassa Iron Maidenia. Minua ei jaksa sen verran kiinnostaa että ostaisin lipun ja lähtisin sinne seisoskelemaan (viime vuonna olin katsomassa Metallicaa ja se ihmismäärä oli jotain aivan järkyttävää) joten me Jessen ja siskoni kanssa (joka myös lähtee) panostamme shoppailuun ja kirppistelyyn. Tulomatkalla ajamme taas Tampereen kautta ja Jesse jää mieheni siskolle yökylään ja me menemme hotelliin viettämään hääpäivää. Ennen kotiin lähtöä käymme vielä Tampereen Ikeassa (johon minulla on jo kilometrin pituinen ostoslista) ja kirpputoreilla ja ajelemme hiljalleen kotiin.










Mutta tuo sateinen sää suorastaan vaatii vetäytymistä soffalle viltinalle hyvän kirjan kanssa. (Suklaalevy ei olisi pahitteeksi myöskään... ;-))



maanantai 19. heinäkuuta 2010

PieniSuuri päivä

Ajattelin postailla tässä muutaman kuvan samalla kun harjoittelin fotoflexin käyttöä. Ensimmäisenä on kuva tämän kevään/kesän projektista. Mulla kun aina pälkähtää päähän ideoita joita sitten haluan toteuttaa ja mies yleensä tiputtaa mut maanpinnalle jos idea on aivan mahdoton. Tätä kyseistä ideaa mies kannatti ja oli jopa apuna tekemässä. Tämä on mun pitkäaikainen unelma joka vielä alkutekijöissään, aikaa myöten varmaan vielä paranee:





Harmi kun en tajunnut ottaa ennen -kuvaa tästä paikasta. Tässä nimittäin oli jo tuo iso kivi ja kivipenkki. Siitä se ajatus sitten lähti. Siirtelin tuon suihkulähteen oikealla puolella olevaan kukkapenkkiin omia monivuotisia kukkia, (keisarin?)liljoja, unikoita, vuohenkilpeä, maahumalaa ja keskellä on jopa pioni, mutta taisi tykätä kyttyrää siirrosta kun ei oikein jaksa kasvaa.

Ja tässä kuvia tämän kesän kesäkukista:


















Meidän Jesse täytti perjantaina neljä kuukautta syntymästä ja kaksi kuukautta lasketusta ajasta. Jesse syntyi yllättäen rv 32 ja vietti kuukauden keskolassa kasvamassa. Nyt pieni mies kasvaa ja kehittyy kohisten, tänään on höpötellyt isällensä kuin pieni papupata. Hymyilee kovasti mutta ei vielä naura ääneen. Sitä odotellessa.


lauantai 17. heinäkuuta 2010

Nopea ja helppo tuunaus

Tänään oli taas niin lämmin että oksat pois! Yhden nurkissa pyörineen pikku projektin sain sentään tehtyä. Tilasin joku aika sitten Ellokselta kaksi käsinojallista tuolia jotka sattuivat olemaan puoleen hintaan. Väri EI ollut mitenkään mieleinen ja niinpä ensin jätin ne tilaamatta ja tilasin vain pojalle vaatteita (joka kasvaa kuin sienet sateella). Kuitenkin televisiota katsellessa tuolit kävi vähän väliä mielessä ja kaduin jo etten niitä tilannut. Kun mies meni nukkumaan, hipsin tähän koneelle ja enempiä miettimättä napsuttelin tilauksen menemään. Nyt kun tuolit ovat meillä jo hetken olleet, olen todella tyytyväinen että ne kuitenkin tilasin. Todella tukevat ja hyvät istua. Ja tietenkin miun maun mukaan ilo silmälle. Paitsi se väri. No mikäs homma se nyt on ottaa spray -pullo käteen ja suhautella tuoleihin uusi väri pintaan.

Tässä lähtötilanne:











Ja tässä lopputulos:












Nyt illalla keinovalossa kun tuolia katselee niin huomasin että maalipinta ei ole mitenkään tasainen joten luultavasti suhauttelen pintaan vielä yhden kerroksen maalia. Allaoleva harmaa kuultaa paikoin läpi liikaa. Ja sitten on vielä suhauttelematta toinen tuoli kokonaan. Helppo homma ei siinä mitään, täytyy vain muistaa ostaa lisää maalia.

Kävin myös eilen kirpputorilla josta mukaan lähti kasa vanhoja tyynynpäällisiä ja pari kangaspalaa. Hintaa koko nipulla yhteensä 5 euroa. Kuvia voisin päivittää kun olen ensin pessyt ne.

Nyt loppuun vähän "kiukuttelua"... MÄÄ HALUAN NE EKTORPIN SOFFAT!!!! Näyttävät niin mukavilta ja kotoisilta ja nyt meillä olisi olohuoneessa tilaa sekä kolmen- että kahden istuttavalle sohvalle. HALUAN! Ongelma on se että meillä on vasta kolme vuotta vanha ISO kulmasohva ja mies haluaisi pitää sen. No, katsellaan.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Kodin sydän - Keittiö

Muutimme tähän nykyiseen kotiimme maaliskuussa ja remppailimme aluksi keittiön, olohuoneen ja eteisen. Syksyllä remppa jatkuu saunan ja suihkun totaali uusimisella, takkahuoneen, meidän makuuhuoneen ja mahdollisesti pojan tulevan huoneen rempalla. Pinnat menee uusiksi ja suihku puretaan ihan täysin ja katsotaan ettei vain ole kosteutta missään. Tämä talo on rakennettu 1980 ja melkolailla alkuperäisessä kunnossa oli kun tähän muutettiin.

Tältäpä näytti keittö muuttotohinoissa:







Tämä keittiön muutos oli todellakin pienen budjetin remppa. Kaapit on samat muilta osin, mutta allaskaappi ja laatikosto vaihtui runkoa myöten. Muuten on vain vaihdettu ovet. Suurin muutos on ehkä paneli seinien ja katon maalaus. Lisäksi vaihtui pöytätasot, allas ja hana, liesituuletin ja hella (halusin kiertoilma uunin) ja välitilaan tuli laatta. Lisäksi lattialle vaihtui uusi muovimatto. Lattia materiaalia mietimme kauan, mutta laattoja ei voinut laittaa kun ei ole lattialämmitystä ja lattialämmityksen asennus olisi ollut liika kallista. Laminaattia ei haluttu koiran takia, on ihan liika liukas. Parketti oli budjetillemme liian kallis joten muovimatto tähän nyt tuli ja itse kyllä tykkään että on nätti ja hyvin käytännöllinen. Kuvissa näkyvä iso pirtin kalusto on sama, pöydän-, ja penkkien kannet on käytetty höylättävänä ja itse petsasimme ja lakkasimme ne. Jalat on hiottu ja maalattu valkoiseksi. Tässäkin on hyvin edullinen muutos ja yli 20 vuotta vanha kalusto sai uuden elämän. Lisäksi pöydän ympärille mahtuu helposti 8 henkeä syömään.

Tältä keittiö näytti rempan jälkeen:















Kuten kuvasta näkyy niin vetimet puuttuu vielä(kin!) ja ne on jo valittukin. Osto ja asennus vain puuttuu... Näiden kuvien jälkeen on tavaraa taas ajautunut keittiöön lisää. Ai niin! Kaappien päälle on tullut myös koristelistat ja valot! On pimeällä todella tunnelmallisen näköinen, täytyy muistaa otaa kuvat (jos nyt edes näin kesällä tulee tarpeeksi pimeää/hämärää) niistäkin. Mutta tällainen on meidän pienen budjetin keittiöremppa ja ainakin minä tykkään!



Edit: Tässä yksi otos jossa nuo kaappien päällä olevat valot näkyy:



tiistai 13. heinäkuuta 2010

I´m a survivor

Tämän päivän sana on selviytyä. Selviytyä tästä kammottavasta helteestä! Mittari huitelee yli 30 asteessa ja sisällä on ihan yhtä kuuma. No, en ole jaksanut tehdä mitään. Kaikki voimat on menny selviytymiseen.
Nyt iltasella sain itsestäni sen verran irti että kuvasin hiukan kirppislöytöjä ja pari otosta meidän kodista.



Tämän hopea tarjottimen löysin kirppikseltä joku aika sitten parilla eurolla ja kuvan vanhat lusikat lähti mukaan samasta paikasta 0,20 snt/kpl.


Myös seuraavan tarjottimen löysin kirpparilta niin ikään parilla eurolla. Ihan ei ollut kunto priima, mutta sen verran tykästyin että se lähti mun mukana kotiin.


Samalla kun kävin eilen kangaskaupassa pyörähdin myös kirpputorilla ja siellä olisi ollut ihana soffasänky valkoista metallia. Nyt kuumeisesti mietin mihin sen meillä mahdollisesti laittaisin ennenkuin joku muu onnekas sen sieltä kotiin vie.

Tänään oli tarkoitus myös saada ompeluprojektia eteenpäin, vaan se kyllä täysin jäi. Yhden maton sentään sain tänään pestyä (koneessa tosin) ja imuroitua muutaman huoneen. Nyt pitäisi kammeta itsensä tästä penkiltä ja lähteä taas hommiin.

Lopuksi pari kuvaa meiltä:


Tässä on mun ns. lukunurkkaus joka oli pakko saada kun tähän muutettiin. Soffalla on ikää useita vuosikymmeniä, komea ja tukeva on edelleen. Saa tarvittaessa levitettyä, me ei olla sitä ikinä tehty. Osa mun kirjoista (joita riittää) on tuossa vasemmalla puolella seinällä ja osa on vielä laatikoissa odottamassa hyllyyn siirtoa. Minä rakastan kukkia ja viherkasveja joita meillä riittää. Seinällä olevassa hyllyssä on maljakossa liljoja joita keräsin pihalta sisälle ilostuttamaan.





Tässä on meidän eteinen jossa pöytänä toimii vanha husqvarna. Pöydällä olevat saappaat ovat miehelleni lapsuudessa teetetyt, samoin pokasaha seinällä. Kehyksissä olevat kuvat on minun itse ottamiani meidän pihalla olevista kukista.


Tässä näin aluksi jotain kuvia meiltä, täytyy paremmalla ajalla laittaa kuvia meidän keittiöstä ennen rempaa ja sen jälkeen. Muutos on melkoinen suhteellisen pienellä budjetilla. Mutta nyt takaisin hommiin!

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Huh hellettä!

Lämpöä piisaa! Mulle on jo liian kuuma ja vauvallaki on tukalaa vaikka pelkällä vaipalla mennäänki päivät. Ja kaiken tämän päälle täytyy mennä hammaslääkäriin, YÖK! Hammas tuli kipeäksi (lauantaina tottakai!) ensimmäisen kerran varmaan 10 vuoteen ja ei muutako särkylääkettä naamaan ja maanantai aamua odottamaan. Sain onneksi ajan tälle päivälle. Pikkumieskin tekee ilmeisesti hampaita kun poloinen hankaa kielellä alaikeniä koko ajan ja nyrkkiä pitää tunkea suuhun. Kipeäähän se hampaiden teko tekee ja ties kuinka kauan menee ennenkuin tulevat pintaan asti.

Pientä inspiraation poikasta on ilmassa ja kävinkin kangaskaupassa ja katselin kaikki tarvittavat tarvikkeet kasaan. Tässä jos illalla vaikka ennättäisin toteuttaa suunnitelmani niin olisi huomenna jotain kuvattavaa. Siivouskin pitäisi hoitaa jossain välissä, mutta tällaisilla helteillä olen kyllä antanut itselleni periksi... Iltaisin kun on viileämpää järjestelen vähän paikkoja ja pyöritän koneellisen pyykkiä ja hoidan tiskit, mutta siihempä se on jäänyt. Pino likaisia mattojakin odottaa pesua. Huoh...
Kirpputoriltakin tarttui jotain pientä mukaan, siitä myös kuvia myöhemmin. (Kukahan opettaisi minua kameran käytössä ja valokuvaamisessa, tiedän juuri ja juuri mistä kameran napista painetaan jos kuvan haluaa...)

Mutta kutsuhuuto kaikui, täytyy mennä!

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Luova Leikki

Tässä aikani kuluksi surffailin ja SOKERIHELMEN blogissa oli hauska "haaste". Kopioin suoraan tekstin sieltä niin asian sisältö tulee paremmin selville:

Luovien ihmisten yhteisleikki;

lupaan lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle,
jotka jättävät kommentin tähän postaukseen.

Heidän tulee vuorostaan julkaista tämä omassa blogissaan ja lähettää jotain itsetehtyä viidelle ekalle jotka siihen kommentoivat. Sääntönä on että tavaran yms. pitää olla itse tehty ja toimitettu osanottajille vuoden 2010 aikana.


Laitoin toiveikkaana kommentin menemään, saas nähdä olenko ensimmäisen viiden joukossa. Päätin kuitenkin kopioida tämän omaan blogiini kaikesta huolimatta jo nyt, ja ne viisi ensimmäistä ihmistä jotka tänne eksyvät ja jättävät kommentin saavat jotain minun itse tekemääni. Joitakin ajatuksia muhii jo, mutta katsotaan mihin päädyn.

Vihdoinkin!

Olen selaillut (hieman kateudesta vihreänä) muiden kauniita blogeja ja miettinyt ja haaveillut oman perustamisesta. Esteenä on ollut ainoastaan täysi tollous mitä tietokoneisiin tulee. No, eilen illalla sitten kävin asiaan käsiksi kun sain lapsen nukkumaan ja eihän se niin vaikeata ollutkaan! ("MUUTAMAN" kerran jouduin näpytellä ennenkuin sain mieleiseni ulkoasun aikaan...)

Mietin kauan että mistä kirjoittaisin blogiini kunnes meidän remppa alkaa syksyllä, mutta kaippa meidänkin elämässä sentään jotain sellaistakin tapahtuu mistä voi muutaman sanan kirjoittaa. Ideoita pyörii jo päässä, mutta kuvat puuttuvat koska koneemme levisi joku aika sitten. Mies sai onneksi pelastettua kuvat koneelta, mutta odottavat vielä takaisin asennusta ja minusta ei siihen ole. No, nyt se on kuitenkin tehty ja yksi pienen pieni haave on toteutunut!